Over mij
Mijn naam is Niel en ik heb een passie voor persoonlijke ontwikkeling en innerlijk leiderschap. Ik ben vader van een dochter. Buiten mijn werk geniet ik van reizen, dansen, sporten en muziek maken.

Opgroeien in een onveilige omgeving
Als kind groeide ik op in een onveilige omgeving. Mijn moeder is Surinaams, mijn vader Joods. Meerdere gezinsleden kampten met psychische en gedragsproblemen. Doordat mijn ouders vaak fysiek en emotioneel afwezig waren, voelde ik mij lange tijd verantwoordelijk voor het welbevinden van de rest van het gezin. Ik raakte eraan gewend om vooral te geven, om mij aan te aanpassen en me te richten op de behoeften van anderen. Dit werd een patroon. Ik was me daar niet van bewust. Ik zag het als mijn taak om voor sommige broers en een van mijn ouders te zorgen. Ik ben een zogeheten KOPP-kind, wat staat voor: kind van ouder(s) met psychische problemen. Ik wist me staande te houden en raakte geïnteresseerd in levensvragen en het gedrag en de drijfveren van anderen. Voor mij is het een zinvolle zoektocht geweest.

Zoektocht en vragen bleven
Wat had ik in mijn jeugd graag geweten wat ik nu weet. Ik word enthousiast als mensen zich herkennen in mijn geschiedenis en dit verhaal hen motiveert om zichzelf beter te willen leren begrijpen.
Ik werkte als senior-adviseur en relatiebeheerder in de informatietechnologie en software-industrie. De vragen bleven. Wie ben ik? Welke invloed heeft het opgroeien in een familie met ziekte en psychische problemen op mij gehad? Hoe heeft dit mij gevormd tot wie ik nu ben? Deze vragen fascineerden mij en stimuleerden mij om me hier verder in te verdiepen. Ik volgde opleidingen en studies. Ik wil nu ook anderen helpen bij hun zoektocht naar zelfinzicht en hun basisvertrouwen versterken.

Zijnsgeoriënteerd coach
Vier jaar lang volgde ik de gecertificeerde opleiding tot zijnsgeoriënteerd coach. Deze opleiding bestaat uit een combinatie van dieptepsychologie, psychotherapie en spirituele inzichten. Deze opleiding leerde me hoe ik persoonlijke ontwikkeling en leiderschap kon combineren. Hoe je een vrijer en krachtiger bestaan kunt leiden als je bent opgegroeid in een onveilige omgeving. Daarnaast heb ik aanvullende trainingen gevolgd op het gebied van basisvertrouwen, hechting en trauma. Ik heb methodieken en technieken geleerd om negatieve patronen te herkennen en te doorbreken. Door mijn opleiding en trainingen weet ik nu hoe je aangetast basisvertrouwen kunt herkennen, ontwikkelen en versterken.

Ervaringsdeskundige: dat helpt
Mijn specialisatie is basisvertrouwen. Als coach begeleid ik jongeren en volwassenen die opgroeien of opgroeiden in een onveilige omgeving. Daarbij zet ik ook mijn eigen levenservaring en ervaringsdeskundigheid in. Dat helpt. Ik herken de problematiek en kom zo snel tot de kern.