Werkwijze

Als zijnsgeoriënteerd basisvertrouwencoach richt ik mij op het herkennen en inzichtelijk maken van signalen van verminderd basisvertrouwen. Op dat wat jou in je dagelijks leven belemmert. Zijnsgeoriënteerd werken staat hierbij centraal. Ik help je de oorsprong van verminderd basisvertrouwen te begrijpen en werk samen met jou aan een sterkere grondhouding in basisvertrouwen. Ik zet tijdens mijn begeleiding verschillende behandelmethoden in.

Je krijgt meer inzicht in jouw ‘innerlijke landschap’. Dit innerlijke landschap ontstaat al in de baarmoeder en ontwikkelt zich verder in je kinderjaren. Tijdens het begeleidingstraject begrijp je steeds beter waarom basisvertrouwen belangrijk is. Je gaat herkennen welke gedragingen gezond zijn en welke niet. Maar ook welke invloed trauma’s uit jouw verleden hierop hebben. We gaan van herkennen naar inzicht. Je krijgt manieren aangereikt om positief te werken aan jouw gedrag en gevoel.

Je wordt minder gehinderd door lichamelijke problemen, trauma’s, belemmerende familiepatronen, patronen in denken, emotie en communicatie.

Aanpak en begeleiding

Met basisvertrouwencoaching richten we ons op het herkennen van patronen, signalen en de onderliggende dynamiek die bijdraagt aan verminderd basisvertrouwen. We hebben ook oog voor de taal van het lichaam. Je neemt bepaald gedrag waar en herkent gedachten en gevoelens.

Mijn aanpak richt zich op het voelen en waarnemen van ‘het onbewuste weten’. Dit gaat verder dan alleen maar denken. Je geeft woorden aan je fysieke ervaringen en kijkt met je volwassen bewustzijn naar ‘oude pijn’. Zo krijg je inzicht in patronen die het gevolg zijn van verminderd basisvertrouwen. Met de zijnsgeoriënteerde aanpak richten we ons op wat zich hier en nu in je lichaam afspeelt. Zo word je je bewust van de signalen die je lichaam jou geeft. We doen dit in een veilige omgeving.

Stap voor stap ga je gezonde en minder gezonde gedragspatronen herkennen. Ongezonde gedragspatronen leer je los te laten of om te vormen. Je hebt jezelf dan beter in de hand. Je wordt je bewust van je valkuilen en aangeleerde of reflexmatige reacties. Zo baan je een weg naar een nieuwe vrijheid. En dat geeft (zelf)vertrouwen.

Direct een afspraak maken

Je kunt hier een afspraak maken voor een gratis online oriëntatiegesprek.