Training ‘ Groeien in Zelfvertrouwen en Innerlijke Kracht’

Afgelopen vrijdag assisteerde ik bij de achtdaagse training ‘Groeien in Zelfvertrouwen en Innerlijke Kracht‘. Ik vond het indrukwekkend om te ervaren wat mensen ertoe beweegt, om verschillende redenen en met verschillende levensvragen en thema’s, om aan de relatie met zichzelf te willen werken en persoonlijk te willen groeien. Ze willen hun diepere, kwetsbare kanten onder ogen gaan zien en gunnen het zichzelf om te groeien in innerlijke kracht en zelfvertrouwen

We begonnen de dag met een meditatie en persoonlijke kennismakingsdeelronde, waarin iedereen kon delen wat hen naar deze plek heeft gebracht en wat hun motivatie was om aan zichzelf te willen werken. Het was bijzonder om al die persoonlijke verhalen te horen en te mogen ontvangen. Al snel ontstond er een veilige omgeving waarin alles welkom was, wat heel waardevol was voor het groepsproces.

Vervolgens hebben de deelnemers kennisgemaakt met de zijnsgeoriënteerde visie en ervaringsgerichte werkvormen, zoals meditatie, bewustzijns- en relatieoefeningen, lichaamswerk en visualisatie. Tijdens de dag groeide de groep naar elkaar toe en werd iedereen gemotiveerd om verder in contact te komen met hun eigen kwetsbaarheid. Dit gaf hen de mogelijkheid om zichzelf te mogen ontmoeten op diepere lagen en zo hun persoonlijke ontwikkelingsproces te bevorderen.

Het was een geslaagde dag en ik nam afscheid met het besef hoe bijzonder dit werk is en met een gevoel van dankbaarheid dat ik deel mocht uitmaken van deze groep moedige mensen, die de uitdaging aangaan om meer in contact te komen met zichzelf en hun ware zelf te ontdekken.