Onder de inspirerende leiding van Rianne Fischer had ik de eer om de afgelopen maanden als assistent een diverse groep mensen te begeleiden in de training ‘Groeien in Zelfvertrouwen en Innerlijke Kracht’. Met diepe dankbaarheid kijk ik terug op deze bijzondere periode, waarin ik naast Rianne mocht plaatsnemen om deze groep te ondersteunen. We hebben gewerkt met gevarieerde oefeningen en theorieën, gericht op het helpen van mensen bij het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen en innerlijke kracht.

Of je nu worstelt met burn-out achtige of andere fysieke klachten, problemen ervaart met jezelf en in relaties, rouwt om het verlies van een dierbare, of geconfronteerd wordt met je eigen beperkende overtuigingen en innerlijke criticus, deze training heeft laten zien hoe cruciaal het is om je bewust te zijn van je innerlijke dynamiek en lichamelijke gewaarwordingen. Het doel was om jezelf beter te leren begrijpen, liefdevol te accepteren en meer zelfvertrouwen en innerlijke kracht te ontwikkelen. Hierdoor leer je om op een authentieke manier in de wereld te staan en trouw te zijn aan jezelf.

De training was erop gericht om je innerlijke zelf waar te nemen en diepgaand inzicht te krijgen in de delen van jezelf die onbewust je gedrag sturen of juist onderdrukken. Dit geeft inzicht om bewustere keuzes te maken in hoe je met jezelf omgaat en hoe je verbinding maakt met anderen. Het was een reis van zelfontdekking en persoonlijke groei, waarbij je leerde om meer vanuit je eigen kracht en authenticiteit te kunnen leven.

Het persoonlijke werk met jezelf is nooit echt af; elke fase in je leven vraagt om specifieke of nieuwe levenswijsheid. Je kunt echter wel tevreden zijn met waar je nu staat op jouw pad – daar streven we ook naar – en alles wat zich aandient in je leven is bedoeld om je te helpen. Deze trainingen vormen een bijdrage aan de voortdurende verrijking van je persoonlijke ontwikkelingsproces. Ze bieden je de kans om voortdurend te groeien, te leren en te reflecteren. Dat vormt werkelijk een waardevol geschenk, niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen waarmee je in verbinding staat.

Ik kijk met grote voldoening terug op deze ervaring en ben dankbaar dat ik deel mocht uitmaken van dit proces. Ik heb individuele begeleiding mogen bieden, een openingsmeditatie gedaan en een ondersteunende rol vervuld om ruimte en vertrouwen in het veld te creëren voor diepgaand innerlijk werk. Rianne is een ervaren trainer met een buitengewoon gevoel voor sensitief leiderschap, en het was een voorrecht om met haar te werken.