Wat een bijzondere dag was het tijdens de 2e netwerkbijeenkomst over KOPP en KOV (Kinderen van Ouders met Psychische Problemen en Kinderen van Ouders met een Verslaving) in Almere.

Het was een grote eer om voor een publiek te spreken en mijn ervaringen te delen als ervaringsdeskundige, en om mijn kennis over te dragen. Het inspireert me om te zien dat er al prachtige initiatieven zijn ontwikkeld, zoals de trainingen en websites www.koppsupport.nl en www.kopopouders.nl, die waardevolle ondersteuning bieden aan deze doelgroep.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat maar liefst 1 op de 4 kinderen hiermee te maken heeft. Het is voor mij van onschatbare waarde om mijn visie en ervaring te delen en zo bij te dragen aan de bevordering van beleid en ondersteuning voor de professionals die zich inzetten voor deze belangrijke doelgroep. Dit omvat niet alleen de zorgprofessionals, maar ook schooldirecteuren en belanghebbenden die het gesprek laagdrempelig willen aangaan en graag samenwerken met ketenpartners in het veld. Ons doel is om vroegtijdig signalen van KOPP en KOV te herkennen en ondersteuning via ketenpartners te laten verlopen, met als streven om dit werk, beleid en aanpak te verbeteren.

Mijn oprechte dank gaat uit naar iedereen die dit evenement mogelijk heeft gemaakt: VMCA – Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere, Tactus Verslavingszorg, Zorggroep Almere, JGZ Almere, ELAA, Jeanine van Leeuwen. Een speciale vermelding gaat uit naar degenen die mij hebben uitgenodigd voor dit evenement: Laila van den Bragt (dagvoorzitter) en Guusje Veenhoven van Stichting Open Mind. En natuurlijk mijn diepe waardering voor het Kind van Project KOPP en KOV en de reizende expositie door het land, waar ik als geportretteerde aan mocht deelnemen. Dit alles onder leiding van Mirjam Bekker-Stoop, Director bij OPEN MIND.